Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

CORPUS

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Oegstgeest

De buitenkant van het museum doet het misschien al vermoeden: bij CORPUS maak je een reis door het menselijk lichaam. CORPUS is een heel interactief en leerzaam museum. Tijdens een bezoek start je met 'de reis door de mens', wat 5 minuten duurt. De reis gaat door een uitvergroot menselijk lichaam en start bij de knie. Bij de hersenen kom je weer naar buiten. Deze eerste rondleiding wordt via een audiotour (beschikbaar in 8 talen) gegeven en vertrekt in groepen van maximaal 16 personen. Reserveren voor een bepaald tijdslot is aan te raden om onnodig wachten te voorkomen.

Na de ‘reis door de mens’ kun je in het interactieve gedeelte 'mijn CORPUS' het verdere functioneren van het menselijk lichaam ontdekken. Hiervoor maak je bij aanvang in de centrale hal een account aan, zodat de resultaten van de persoonlijke testjes en games naar je gemaild kunnen worden. Voorafgaand of na je bezoek kun je in de shop leuke gadgets en interessante boeken, allemaal binnen het thema van het menselijk lichaam, kopen.

Let op: je hebt een muntstuk van € 1,- nodig (borg) voor het gebruik van een locker om je jas en/of tas op te bergen. De minimumleeftijd voor een bezoek aan CORPUS is 6 jaar.

Meer informatie
<