Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Escher in het Paleis

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Den Haag

Al van jongs af aan waren tekenen en schilderen echte passies van Maurits Cornelis Escher, al was het nooit de voorkeur van zijn ouders om kunstenaar te worden: zijn vader zag hem liever architect worden en 'een echt vak' leren, zodat hij zichzelf in levensonderhoud zou kunnen voorzien. Na veel reizen krijgt Escher in februari 1924 zijn eerste Nederlandse tentoonstelling bij Kunsthandel Zonnebloem in Den Haag, met lovende berichten als resultaat. De prenten die Escher maakt liggen eerst nog dicht bij de werkelijkheid, maar gaan met de jaren steeds meer van zijn inmiddels bekende surrealistische elementen bevatten. In de prenten gaat Escher op zoek naar een verbeelding van de oneindigheid, waarin het onmogelijke ineens mogelijk blijkt te zijn. Tot op de dag van vandaag fascineert het werk van Escher vele mensen. Veel van zijn topwerken - waaronder Ringslangen, het laatste kunstwerk wat hij maakte - zijn te bewonderen in het Paleis van Escher.

Niet alleen de kunstwerken van Escher zijn bijzonder om te bewonderen, ook het Paleis waarin de stukken tentoongesteld worden kent een interessante geschiedenis met bewonderingswaardige details. Tot 1991 was het pand namelijk bezit van de Koninklijke familie. Zo is het kleine gouden balkon aan de voorkant is bekend van het zwaaien en gebruikte Koningin Beatrix het paleis als werkpaleis totdat Paleis Noordeinde geschikt was. In de voormalige keuken van Koningin Emma bevindt zich inmiddels het authentieke MC Café, het museumcafé. In één van de mooiste vertrekken is de Paleiswinkel gevestigd waar een ruime collectie aan souvenirs wordt verkocht.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.