Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Hortus botanicus

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Leiden

De Hortus botanicus Leiden werd aangelegd in 1590 en is daarmee de oudste botanische tuin van Nederland. Door de eeuwen heen is niet alleen de collectie, maar ook de oppervlakte uitgebreid. De kassen en tuinen met stuk voor stuk bijzondere planten vormen samen een unieke omgeving voor een rustgevende wandeling. De collectie omvat onder meer bijzondere bomen, diverse soorten varens, bedreigde plantensoorten, tropische orchideeƫn, Chinese medicinale planten en diverse unieke planten en bloemen - de kroonjuwelen van de Hortus - waaronder de Reuzenwaterlelie en de Jadebloem. Ook de Leidse Sterrewacht maakt onderdeel uit van de Horus en doet dienst als lesruimte voor practica van Sterrenkundestudenten. Om die reden is de Sterrewacht ook alleen in het weekend geopend voor publiek. Tussendoor even koffiedrinken met iets lekkers erbij kan in de serre - of met mooi weer op het terras. Natuurlijk is er ook een winkel aanwezig waar u naast interessante boeken ook eigen producten van de Hortus kunt kopen. Ook zijn er diverse zaden te koop voor als u inspiratie heeft opgedaan voor thuis.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.